Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОВА на засіданні групи «Прозорість та підзвітність» розглянули хід будівництва фортифікаційних споруд та систем невибухових загороджень

У ХОВА на засіданні групи «Прозорість та підзвітність» розглянули хід будівництва фортифікаційних споруд та систем невибухових загороджень

Наразі, за дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, продовжується здійснюватись перевірка щодо зведення фортифікаційних споруд за укладеними договорами з підрядниками.

Засідання робочої групи відбулося під головуванням заступників начальника Харківської ОВА Михайла Харнама та Євгена Іванова, за участі представників громадськості та 24 підрядних організацій, правоохоронців і журналістів. 

Відповідно до завдань військових підрозділів, починаючи з 2023 року Харківська обласна військова адміністрація отримала запит на будівництво фортифікаційних споруд та систем невибухових загороджень, що входять до складу третьої лінії оборони області. 

«Згідно плану, маємо завершити роботи на визначених об’єктах до 30 травня. Мова йде про облаштування траншей, облаштування позицій. Усі основні роботи з будівництва бетонних конструкцій, укріплень тощо виконані. Те що в роботі – не впливає на життя та здоров’я наших воїнів. Після завершення робіт, проведемо додаткову перевірку результату», - зазначив Михайло Харнам. 

Крім того, під час виконання робіт з будівництва фортифікаційних споруд на Харківщині загинули 4 працівники, 15 дістали поранень, близько 30 одиниць техніки пошкоджено або зруйновано. 

«Наразі ми подали відповідний перелік документів до Міністерства оборони України, Мінекономіки та Кабміну, щодо компенсації родинам загиблих будівельників», - додав Михайло Харнам. 

Нагадаємо, начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА розповів про результати перевірок виконаних робіт з поставки деревини для будівництва фортифікаційних споруд.