Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємці громад Харківщини отримають фінансову допомогу - безкоштовне обладнання для бізнесу

Підприємці громад Харківщини отримають фінансову допомогу - безкоштовне обладнання для бізнесу

Підприємці Чугуївської та Чкаловської громад отримають безкоштовно обладнання для розвитку свого бізнесу.

Фінасова підтримка для бізнеса, якій продовжує працювати фактично в зоні бойових дій, надається в рамках грантового проєкту від Bureau of Investment Programs. Ця програма спрямована на розвиток бізнесу, і проводиться за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», який фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

Хто може отримати фінансування

Взяти участь у програмі можуть ті підприємства та ФОП, що працюють на території двох громад Харківської області, де велися або ведуться бойові дії, зокрема Чугуївської та Чкаловської.

Заявник має відповідати наступним вимогам:

Бути зареєстрованим в установленому законом порядку та/або працювати на території однієї з двох громад Харківської області, де велися або ведуться бойові дії, зокрема: Чугуївської та Чкаловської.

Належати до категорій: підприємці-початківці, ветерани війни, які були демобілізовані згідно чинного законодавства України, ВПО, що починають господарську діяльність на території Харківської області, де велися або ведуться бойові дії, зокрема: Чугуївської територіальної громади та Чкаловської селищної територіальної громади (учасники проекту, які офіційно зареєстровані впродовж 10 робочих днів після оголошення) або існуючі мікро і малі бізнеси.

Кінцевими бенефіціарними власниками бізнесу є громадяни України.

На момент підписання угоди (меморандуму) про передачу фінансування заявники зареєстровані в установленому законом порядку та/або здійснюють свою діяльність на території однієї з територіальних громад Харківської області, де велися або ведуться бойові дії, а саме: Чугуївської та Чкаловської. В окремих випадках релоковані в межах Харківської області.

Станом на дату подання Заявки фактично не перебувають та не провадять свою господарську діяльність на тимчасово окупованій російською федерацією території України, яка включена до переліку територій тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого Мінреінтеграції.

Не провадять господарську діяльність та не мають дочірніх підприємств на території російської федерації та/або республіки Білорусь та інших країнах, включених до санкційного списку.

Заявник або кінцевий бенефіціарний власник, член або учасник (акціонер) юридичної особи – Заявника не є особою, до якої застосовано санкцію згідно із Законом України “Про санкції”.

Заявник не визнаний в установленому законом порядку банкрутом та стосовно нього не відкрита ліквідаційна процедура.

Відомості про юридичну особу Заявника не внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення;

Керівника Заявника або фізичну особу-Заявника не було притягнуто згідно із законом до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення або правопорушення, пов’язаного з корупцією;

Чисельність працівників Заявника не перевищує 50 осіб на момент подання Заявки.

Річний дохід від будь-якої діяльності Заявника не перевищує розмір, еквівалентний 10 мільйонів євро.

Скільки грошей на обладнання може отримати підприємець:

- для суб’єктів господарювання, що мають до 3 співробітників - до 220 000 грн.;

- для суб’єктів господарювання, що мають від 4 до 10 співробітників - до 440 000 грн.;

- для суб’єктів господарювання, що мають від 11 до 50 співробітників - до 880 000 грн.;

- для підприємців-початківців, ветеранів війни, які були демобілізовані згідно чинного законодавства України, ВПО, що починають господарську діяльність на території Харківської області, а саме Чугуївської територіальної громади та Чкаловської селищної територіальної громади (учасники проекту, які офіційно зареєстрували підприємницьку діяльність на дату завершення конкурсу або впродовж двох тижнів після оголошення результатів) - до 160 000 грн.

Примітка: Рівень фінансування безпосередньо залежить від ступеня обґрунтованості та доцільності запропонованого проекту.

Хто не зможе отримати фінансову підтримку:

- обладнання, встановлення якого планується на територіях, які є: тимчасово окупованими, перебувають в оточенні (блокуванні), на яких тривають активні бойові дії.

Надання фінансування не проводитиметься на реалізацію проєктів, пов'язаних із:

- продажем або передачею виробничого обладнання третім особам, у тому числі на умовах лізингу після його придбання під час реалізації проєкту;

- виробництвом та торгівлею зброєю, алкоголем, тютюновими виробами, наркотиками, азартними іграми, витратами пов’язаними з секс-індустрією тощо, або будь-якими іншими витратами, які не дозволені чинним законодавством України.

Подати заявку можна за посиланням.

Кінцевий термін подачі заявки включно до 21:59 за київським часом 05.06.2024 року.