Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вдосконалюватимуть допомогу внутрішньо переміщеним особам

На Харківщині вдосконалюватимуть допомогу внутрішньо переміщеним особам

Нагальні питання обговорили під час засідання з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

В обговоренні взяли участь заступники начальника Харківської ОВА Євген Іванов та Віта Ковальська, народні депутати, представників волонтерських та міжнародних благодійних організацій. Одне із першочергових питань – збільшення гуманітарної допомоги щойно евакуйованим. 

«Маємо запит від щойно евакуйованих людей в збільшенні кількості гуманітарної допомоги. Аби допомогти внутрішньо переміщеним особам адаптуватися після евакуації, необхідно задовольнити їх потребу. Закликаю міжнародні благодійні фонди посилити співпрацю у цьому напрямку із локальними волонтерськими організаціями, аби люди постійно отримували продукти харчування», - зазначила Ірина Верещук. 

Також під час приділили увагу питанню забезпечення гуманітарною допомогою та речами першої необхідності внутрішньо переміщених осіб, які евакуювалися з прикордоння Харківщини самотужки після 10 травня поточного року. 

«Охоплюємо потреби усіх евакуйованих, в тому числі людей, як покину власні домівки своїм ходом і звернулися по допомогу до транзитного центру. Це питання ми проговорили з координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун. З нашими даними людей, які потребують допомоги – 1451 особа. Працюємо, аби задовольнити їх потребу», - зазначила Віта Ковальська. 

Крім того, в межах засідання обговорили питання підготовки Харківщини до майбутнього опалювального сезону, а саме забезпечення цивільного населення паливною деревиною. 

«Разом з нашими благодійними фондами розпочинаємо підготовку до опалювального сезону вже зараз. Передбачається забезпечення людей паливною деревиною за пріоритетом. Першочергово дрова мають отримати соціально вразливі верстви населення, особливо на деокупованих територіях Харківщини. Плануємо почати передавати деревину вже на початку вересня», - зазначив Євген Іванов.