Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Російські окупанти задіяли піхоту, авіацію та броньовану техніку для атак на прикордонні Харківщини

Російські окупанти задіяли піхоту, авіацію та броньовану техніку для атак на прикордонні Харківщини

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У боях на прикордонні окупанти застосовують важку броньовану техніку, а артилерійські та авіаційні удари завдають з того боку кордону. Загарбники не задіяли увесь особовий склад, який планували «кинути» для загострення ситуації.

«Ми очікували та були готові до того що російські загарбники розпочнуть атаки ще й на Золочівщині. Тож бачимо, що окупанти мають певний резерв підрозділів, які готові в будь-який момент застосувати. Мета – відволікти українських захисників з Донеччини, продовжувати чинити геноцид українського народу, або намір часткового оточення Харкова. Усе це може бути їх намірами», - зазначив Олег Синєгубов.

Водночас, російські окупанти активно використовують ліси для ведення бойових дій.

«Наразі на прикордонні триває стабілізація лінії фронту. Ворог перебуває у лісах, що частково ускладнює його виявлення. Утім, українські захисники продовжують злагоджену роботу та нищать окупантів на цих напрямках», - повідомив Олег Синєгубов.

На околицях прикордонного міста Вовчанськ тривають бойові дії. В приватному секторі населеного пункту точаться баталії між українськими захисниками і ворогом. Сили оборони України проводять зачистку вулиць від окупантів.

«Надходить інформація, що ворог міг взяти в заручники цивільне населення. Наразі ці дані перевіряються. Тобто, окупанти продовжують використовувати людей, як «живий щит»», - додав Олег Синєгубов.