Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ефірі «Єдиних новин» Олег Синєгубов розповів про оперативну ситуацію на Вовчанському напрямку

У ефірі «Єдиних новин» Олег Синєгубов розповів про оперативну ситуацію на Вовчанському напрямку

Окупанти продовжують масовано обстрілювати прикордонні та прифронтові населені пункти Харківської області.

«Ворог не полишає спроб наступу на Вовчанському та Липецькому напрямках. Впродовж останнього часу українські Захисники й Захисниці відбили близько 15 атак окупантів. Ситуація важка, але повністю контрольована Збройними силами України», – розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

На Вовчанському та Липецькому напрямках тривають евакуаційні заходи. Сьогодні з прикордонних та прифронтових населених пунктів планують вивезти близько 1600 людей. Всього з Чугуївського та Харківського районів евакуювали понад 5700 осіб. 

До евакуаційних заходів залучені понад 30 волонтерських організацій та міжнародні партнери. Всім людям надають психологічну допомогу, юридичний супровід, гуманітарну допомогу. Тих, хто цього потребує, забезпечують безкоштовним тимчасовим житлом.

«Щойно на засіданні Ради оборони області ухвалили питання щодо примусової евакуації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування із небезпечних територій Харківщини. Перебуваємо у чіткій координації з Офісом Президента, Урядом, профільними міністерствами, а також міжнародними партнерами, з якими співпрацюємо від початку повномасштабної війни», – наголосив Олег Синєгубов.