Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Українські захисники продовжують стримувати окупантів на прикордонні Харківщини», - Олег Синєгубов

«Українські захисники продовжують стримувати окупантів на прикордонні Харківщини», - Олег Синєгубов

Про оперативну ситуацію в області начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів під час ефіру телемарафону «Єдині новини».

Впродовж останньої доби українські воїни відбили щонайменш 13 ворожих атак на Слобожанському напрямку. Ворог веде штурмові дії і на Куп’янському напрямку. Там Збройні сили України відбили 19 ворожих атак.

«Наразі основне завдання – стабілізувати лінію фронту. Тому що у нас збільшилася сіра зона, збільшилася кількість населених пунктів на території яких ведуться бойові дії. Ворог не має істотних успіхів по цим територіям. Ситуація непроста, утім повністю контрольована нашими військами», - зазначив Олег Синєгубов.

Водночас, триває евакуація цивільного населення із прикордоння на півночі області – Харківського, Чугуївського та Богодухівсього районів. Найбільше людей евакуюють з Вовчанської тергромади. Загалом за 2 доби до більш безпечних територій Харківщини вдалося евакуювати більш як 4 000 людей.

«Дякую усім волонтерським організаціям, міжнародним партнерам, правоохоронцям та рятувальникам за актину участь у евакуації. Частина евакуйованих потребує тимчасового житла, тож заселяємо їх до місць компактного розташування. Наразі вже понад 1600 людей розселили в таких місцях. У разі необхідності, можемо розгортати більше місць, або евакуйовувати людей в інші регіони країни», - додав начальник Харківської ОВА.

Охочі евакуюватися можуть звернутися за номером 0-800-33-92-91.