Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Українські захисники стабілізували лінію зіткнення та завадили просуванню ворога», - Олег Синєгубов

«Українські захисники стабілізували лінію зіткнення та завадили просуванню ворога», - Олег Синєгубов

Про оперативну ситуацію регіоні начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі.

Російські окупанти розпочали активні бойові дії на Північних кордонах Харківської області. Нині бої точаться в районах населених пунктів Красне, Мороховець, Олійникове, Гатище, Стрілеча, Пильне та Борисівка, а також в районі Олійнікове та Огірцеве. В районі села Липці та міста Вовчанськ продовжуються контрударні дії. 

«Ворог намагається просуватись в глибину території нашої держави. На Харківщині тривають оборонні бої проти таких спроб. Ворог застосовує піхоту та техніку. Мова йде як про ДРГ чисельність 5-10 осіб, так і про групи 20 або 30 солдатів. В окремих випадках формування підсилені броньованою технікою», - зазначив Олег Синєгубов. 

Водночас, від початку активізації російських окупантів на кордоні з Харківщиною, «сіра зона» не розширилася. Ворогу не вдалося зайняти жодного населеного пункту на цьому напрямку. 

«Ми вдячні нашим захисникам, оскільки вони перші прийняли на себе цей удар. Наразі ситуація стабільна та повністю контрольована. У нас працює достатньо сил та засобів для того, щоб адекватно протидіяти цим викликам. Далі будемо спостерігати», - додав Олег Синєгубов. 

Наразі логістика для цивільних йде без обмежень. 

«Просто будемо зважати на ту військову ситуацію на обстановку яка є у нас. У разі виникнення будь-яких логістичних проблем, ми маємо підготовлені логістичні маршрути. Тому проблем з евакуацією цивільного населення з Вовчанського напрямку, переміщенням цивільного населення у нас не буде», - зазначив Олег Синєгубов.