Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Житель Куп'янська в межах програми «єВідновлення» придбав квартиру у Харкові

Житель Куп'янська в межах програми «єВідновлення» придбав квартиру у Харкові

В області активно триває робота з надання компенсацій за пошкоджене або повністю зруйноване майно за програмою «єВідновлення».

«На сьогодні профільні комісії сформували майже 1900 сертифікатів про надання компенсації за знищене майно на суму 2,73 мільярда гривень. З їх допомогою жителі області придбали 407 об’єктів нерухомості – 314 квартир і 93 приватні житлові будинки на понад 670 мільйонів гривень. Близько 18 тисяч людей отримали грошову компенсацію для ремонту житла на 1,7 мільярда гривень», – розповів Олег Синєгубов.

Серед заявників, котрі скористалися програмою «єВідновлення» й отримали компенсацію за зруйноване житло, є житель Куп'янська Сергій. Внаслідок ворожого авіаудару будинок, в якому мешкав чоловік, зазнав критичних пошкоджень і не підлягає ремонту.

«На щастя, внаслідок обстрілу ніхто не постраждав. У момент вибуху я перебував у сусідів. Але від будівлі майже нічого не залишилося – дах зруйновано, стіни обвалилися, все майно втрачено», – розповів Сергій.

Скориставшись програмою «єВідновлення», чоловік отримав грошову компенсацію за знищену ворогом нерухомість у розмірі $9 тисяч. 

«Після зарахування коштів я звернувся до ріелторської компанії і доручив їм знайти для мене житло у Харкові. Мені запропонували квартиру у Салтівському районі міста і вона мені сподобалася. Оформивши документи, я одразу переїхав до нового житла. Наразі своїми силами роблю ремонт – міняю підлогу, шпатлюю стелю, привів до ладу сантехніку. Приблизно за місяць-два тут можна буде повноцінно жити», – розповів Сергій.