Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Продовжуємо відновлювати зруйноване та пошкоджене житло у деокупованих громадах – Роман Семенуха

Продовжуємо відновлювати зруйноване та пошкоджене житло у деокупованих громадах – Роман Семенуха

Про ситуацію в регіоні 3 травня під час ефіру національного телемарафону «Єдині новини» розповів заступник начальника Харківської ОВА Роман Семенуха.

Він наголосив, що за добу артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали приблизно 15 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Петропавлівка, Котлярівка та інші. Авіаційних обстрілів зазнали населені пункти Дергачі, Липці, Рублене.

Окрім того, заступник начальника ХОВА зазначив, що триває відновлення зруйнованого та пошкодженого житла. Так, 76 проєктів відновлення багатоквартирних житлових будинків розпочали реалізувати у минулому році у межах Регіональної програми відновлення, розвитку та підтримки життєзабезпечення Харківської області на період дії воєнного стану в Україні.

«Більшість житла відновлюємо нині на раніше окупованих територіях, адже вони найбільше постраждали від ворожих обстрілів. Наразі ці території можна відносно вважати тилом, тому там безпечно проводити відновлювальні роботи. Протягом понад двох років говоримо, що війна – це не перешкода для того, щоб інвестори приходили на Харківщину. Можна відновлювати не лише житло, але й бізнес», – сказав Роман Семенуха.

Зокрема, бізнес Харківщини зможе отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток власної справи від 50 тис. гривень до 500 тис. гривень. Також нещодавно Кабмін ухвалив рішення щодо зниження податкового навантаження на підприємців. Рішення стосується бізнесу, який продовжує працювати в Харківській області.

«Мова йде про єдиний податок, орендну плату, податок на нерухоме майно та землю. Тобто максимально, наскільки це можливо, держава і органи місцевого самоврядування сприяють існуванню і подальшому функціонуванню бізнесу», – прокоментував заступник начальника ХОВА.

Окрім того, Роман Семенуха, додав, що ворог продовжує розповсюджувати ІПСО щодо захоплення Харкова та закликав довіряти лише перевіреним джерелам.