Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Старому Салтові відновлюють 13 багатоповерхівок, пошкоджених від ворожих обстрілів

У Старому Салтові відновлюють 13 багатоповерхівок, пошкоджених від ворожих обстрілів

Минулого року в селищі Старий Салтів відремонтували чотири багатоповерхових будинки, ще 13 були перехідними на 2024 рік.

Як наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, ці багатоквартирні будинки включені до переліку проєктів, які відновлюються за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

«Селище Старий Салтів значно постраждало від ворожих обстрілів. Ворог прицільно бив по житловій інфраструктурі. Цього року в квітні готуємо до здачі в експлуатацію два будинки, ще три будуть готові у травні. Решту житлових об’єктів завершимо влітку та восени. Наразі головне – відновити житло для якомога більшої кількості людей», – зазначив Олег Синєгубов.

Помічник виконроба Антон Погарський працює на одному з будинків, де невдовзі закінчать відновлювальні роботи. Він розповів, що в багатоповерхівці вже повністю замінили вікна та двері, облаштували укриття у підвалі.

«Цей будинок був одним з найбільш пошкоджених, мав чотири влучання, руйнацію плит перекриття та даху. Наразі це все відновлено, будівлю утеплено, залишається завершити роботи по цоколю. Загалом ми почали відновлювати будинок в жовтні минулого року і намагаємося закінчити роботи в найкоротші терміни», – сказав Антон Погарський.

Окрім того, нині в Старому Салтові відновлюють заклад освіти та розробляється окремий проєкт на будівництво захисної споруди цивільного захисту, а також ремонтують будівлю амбулаторії загальної практики сімейної медицини і Центру надання адміністративних послуг.