Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов розповів про підтримку бізнесу Харківщини, відновлення критичної інфраструктури та російські ІПСО

Олег Синєгубов розповів про підтримку бізнесу Харківщини, відновлення критичної інфраструктури та російські ІПСО

Про це йшлося в ході інтерв'ю начальника ХОВА інтернет-виданню «NV».

Окупанти знизили інтенсивність наступальних дій на Куп'янському напрямку. Це може бути пов'язано із передислокацією ворожих сил. Однак щодня ворог обстрілює близько 20 населених пунктів Харківщини. Рашисти застосовують керовані авіабомби, артилерію, танки та міномети.

«Ми не спостерігаємо активної міграції з міста. Але кілька днів поспіль фіксуємо активізацію ворожого ІПСО – під виглядом офіційних повідомлень ворог розповсюджує фейки про ризик окупації Харкова й захоплення території області. Продовжуємо щодня боротися з такими проявами агресії і пояснювати людям, що потрібно користуватися лише офіційними джерелами інформації та перевіреними ЗМІ», – наголосив Олег Синєгубов.

Наприкінці березня ворог завдав масованого ракетного удару по енергосистемі Харківщини, через що регіон втратив всю власну енергогенерацію. Відтоді в області та Харкові діють обмеження електропостачання. 

«Критична інфраструктура міста працює без перебоїв. Всі медзаклади в області енергонезалежні – забезпечені генераторами і паливом. У закладах соцпослуг діють графіки відключень, хоча здебільшого вони теж забезпечені генераторами», – розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА додав, що приватні підприємства, які виробляють значущі для населення продукти харчування, так само працюють без зупинки. 

«Малий і середній бізнес залишився на місці і це яскравий показник. Щодо приватних підприємців, то кількість їх збільшується. Люди реєструються і з початку року це понад тисяча приватних підприємців «плюс», – зазначив Олег Синєгубов. 

Приблизно третина великих підприємств по всій області була релокована. З них близько 60% відновили свою роботу на новому місці. Решта або в процесі, або чекають сприятливих умов відновлення.

«Уряд ухвалив низку рішень щодо підтримки бізнесу і вони вже знайшли своє відображення: щодо зниження вартості транспортування сільгосппродукції для наших підприємств, щодо збільшення частки державної гарантії при отриманні кредитів від 50% до 80%. І дуже важливе рішення щодо компенсації державою втрат місцевим бюджетам у зв’язку з пільгами для бізнесу. Це вкрай важливо», – розповів Олег Синєгубов.