Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 11 тисяч ґаджетів передали для школярів громад Харківщини

Майже 11 тисяч ґаджетів передали для школярів громад Харківщини

Девайси надійшли від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Міністерства освіти і науки України, Фундації Олени Зеленської у координації з Харківською ОВА.

Як зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов, усього вручили 40 сертифікатів на отримання 10 848 планшетів, хромбуків та ноутбуків.

«Президент України Володимир Зеленський ставив завдання пришвидшити процес переходу до офлайн-навчання. Насамперед будемо забезпечувати укриттями освітні заклади, зважати на безпекову ситуацію. У планах – розпочати офлайн новий навчальний рік у Лозівському та Красноградському районах. Там збудуємо фабрику-кухню за підтримки фонду Говарда Баффета. Проте так само повинні забезпечувати школярів девайсами для онлайн-навчання, адже не всюди маємо можливість запустити навчальний процес очно», – сказав Олег Синєгубов.

Зокрема, від ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України передали 8 361 ноутбук, щоб учні середнього та старшого шкільного віку Харківської області отримали доступ до освіти. Ця партія ноутбуків від ЮНІСЕФ була закуплена за фінансової підтримки Європейського Союзу та  Глобального партнерства заради освіти (GPE)

«Доступ до освіти – фундаментальне право кожної дитини. Війна призвела до закриття шкіл, що у свою чергу ускладнило дітям доступ до їхнього основного права – права на освіту. Тому ЮНІСЕФ підтримує навчальний процес в Україні, щоб підкреслити важливість безперервної освіти для дітей у всіх форматах, у тому числі дистанційного навчання за допомогою цифрових пристроїв. Використання комплексних стратегій здатне попередити подальші освітні втрати та допоможе надолужити знання», – зазначив Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мунір Мамедзаде.

Нові пристрої у тимчасове користування  отримають діти-переселенці, діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених сімей або позбавлені батьківського піклування та діти з інших вразливих категорій.

«Там, де очне навчання нині неможливе через близькість до фронту чи відсутність у школі укриття, наше завдання – забезпечити дітей девайсами для навчання. Ґаджет для них – це і про доступ до освіти, і про спілкування з однолітками, і про можливість отримувати підтримку від вчителів. І я вдячний нашим партнерам за всю надану українським дітям допомогу. Це однозначно інвестиція у стале майбутнє», – підкреслив Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Так, комп’ютерну техніку отримали Богодухівська, Валківська, Краснокутська, Ізюмська, Шевченківська, Кегичівська, Пісочинська, Коломацька, Барвінківська, Борівська, Донецька, Красноградська, Зачепилівська, Сахновщинська, Наталинська, Старовірівська, Лозівська, Первомайська, Близнюківська, Біляївська, Олексіївська, Харківська, Люботинська, Безлюдівська, Височанська, Солоницівська, Нововодолазька, Циркунівська, Вовчанська, Зміївська, Малинівська, Новопокровська, Слобожанська, Чкаловська громади.