Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківській області передали партію генераторів від Житомирщини

Харківській області передали партію генераторів від Житомирщини

Допомогу у вигляді електрогенеруючої техніки різної потужності спрямують на посилення критичної інфраструктури регіону. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«Щиро вдячний жителям Житомирщини і особисто начальнику ОВА Віталію Бунечко за підтримку нашої області, яка надходить від початку повномасштабної війни. Наразі питання забезпечення електрогенераторами є вкрай важливим для Харківщини. Ми продовжуємо комунікувати з усіма областями України в цьому напрямку», – сказав Олег Синєгубов.

За словами начальника Житомирської ОВА, до надання допомоги у вигляді 36 генераторів потужністю до 15 кВт і одного генератора на 500 кВт долучилися 27 громад та 2 комунальних установи області.

Віталій Бунечко додав, що наразі опрацьовується питання щодо передачі Харківщині когенераційної установки потужністю 1 МВт для забезпечення альтернативним енергопостачанням котелень. 

Нагадаємо, до Харківщини вже надійшло понад 1000 генераторів різної потужності від Херсонської, Вінницької, Тернопільської, Хмельницької, Київської, Волинської, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Сумської областей.