Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов розповів про оперативну ситуацію на Харківщині в телемарафоні «Єдині новини»

Олег Синєгубов розповів про оперативну ситуацію на Харківщині в телемарафоні «Єдині новини»

Ворог продовжує масовано обстрілювати міста та села Харківщини з різного виду зброї, тероризуючи мирне населення.

«Годину тому зафіксували приліт ракети Х-59, вибуховою хвилею пошкоджені два приватні будинки в Чугуєві. Друга ракета впала на відкриту територію у напрямку Борової. Без постраждалих», – розповів начальник Харківської ОВА.

На Куп'янську напрямку на сьогодні відсутні активні ворожі штурмові дії. Ворог перекомплектовує свої підрозділи, адже поніс значні втрати. На території області продовжується зведення фортифікаційних споруд, робота триває за графіком – наголосив Олег Синєгубов. 

Начальник  ХОВА також розповів, що завдяки держпрограмі «єВідновлення» жителі області отримують компенсації за придбання нового житла. До профільних комісій уже надійшла 4641 заява, також було сформовано 1518 сертифікатів на загальну суму майже 2,2 мільярда гривень. 

Постійно триває робота з евакуації жителів прифронтових та наближених до кордону громад Харківщини. 

«Жителям прикордонних населених пунктів рекомендуємо не зволікати із евакуацією, адже ворог продовжує завдавати удари по цивільних. 25 тисяч людей вже виїхали у безпечні місця та зберегли життя своє та рідних. Всім евакуйованим людям надаємо комплексну гуманітарну допомогу, психологічну підтримку та юридичний  підтримку, за необхідності забезпечуємо тимчасовим житлом», – наголосив Олег Синєгубов.