Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємці Харківської області отримали кредити за програмою «5-7-9%» на майже 17 мільярдів гривень

Підприємці Харківської області отримали кредити за програмою «5-7-9%» на майже 17 мільярдів гривень

За час дії програми «5-7-9%» на Харківщині видали 3 509 кредитів на загальну суму 16,8 млрд грн. Зокрема, з них банками державного сектору – 1 695 кредитів на суму 3,6 млрд грн.

Про це повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. 

«Харківська область постійно знаходиться під загрозою обстрілів, внаслідок російської агресії відбуваються руйнування цивільних споруд та об’єктів виробництва. Аби допомогти підприємцям регіону Харківська обласна військова адміністрація виходить на державний рівень, тож спільно з Мінекономіки постійно проводимо роботу щодо створення індивідуальних умов підтримки бізнесу Харківського регіону», – сказав Євген Іванов.

У результаті співпраці для бізнесу на територіях зони високого воєнного ризику було вирішено надавати компенсацію відсотків за програмою до рівня 1% на перші два роки, 5% з наступного року на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу. 

Також досягнуто збільшення терміну кредитування до 10 років на інвестиційні цілі та збільшення ліміту програми до 150 млн грн (для підприємств, що зазнали руйнувань і здійснюють діяльність на деокупованих територіях).

Загалом за час дії воєнного стану в Україні видано 49 940 доступних кредитів на загальну суму 200,1 млрд грн. Усього з моменту старту Програми підписано 84 756 кредитних договорів на загальну суму 289,7 млрд грн.