Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Попри виклики повномасштабної війни соціальна сфера Харківщини продовжує розвиватися

Попри виклики повномасштабної війни соціальна сфера Харківщини продовжує розвиватися

На цьому заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська наголосила в ході Українського Жіночого Конгресу.

До заходу долучилися віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк, координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун, народні депутати, очільники обласних та міських військових адміністрацій та представники громадських організацій.

В ході зустрічі учасники розглянули досвід, який українські жінки на місцях отримали під час повномасштабної війни, а також напрямки його систематизації для створення основ їх політичної участі в регіонах і на національному рівні. Крім цього, учасники конгресу обговорили успішні приклади децентралізації як частини розвитку громад в контексті європейської інтеграції України.

«Всі ми знаємо, яким важким був початок повномасштабної війни для українців. Ми вдячні ЗСУ за захист і можливість проводити ось такі зустрічі та спільно розв'язувати актуальні питання, пов'язані з відновленням життєдіяльності у регіонах. Вчора на зустрічі із координаторкою систем ООН в Україні Деніз Браун начальник ХОВА Олег Синєгубов підкреслив, що без допомоги наших міжнародних партнерів Харківщині було б дуже важко. І це дійсно так. Завдяки системній підтримці глобальних і локальних гуманітарних організацій сьогодні наша область крок за кроком відновлюється», – сказала Віта Ковальська.

Заступниця начальника ХОВА приділила окрему увагу питанню забезпечення населення регіону соціальними послугами. За її словами, на сьогодні ситуація на Харківщині стабільна й контрольована, попри щоденні ворожі обстріли всі системи продовжують функціонувати. 

«Ми щодня працюємо над розвитком соціальної сфери області і спрямовуємо на цей напрямок максимум зусиль та ресурсів в тому числі із залученням міжнародних організацій. Завдяки підтримці ЮНІСЕФ, планово розширюємо мережу створених навчальних осередків, де відбувається надолуження освітніх втрат – додатково викладаються українська та англійська мови, математика. Враховуючи безпекову ситуацію і неможливість масово відновити офлайн-навчання, регулярно запускаємо в роботу нові спеціалізовані центри життєстійкості, освітні та молодіжні, центри для постраждалих від домашнього та гендерно обумовленого насильства, центри ветеранського розвитку, закладів для проживання ВПО. Попри виклики повномасштабної війни та щоденні ворожі обстріли соціальна сфера Харківщини продовжує розвиватися», – наголосила Віта Ковальська.