Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській ОВА розібрали тендерні закупівлі Лозівської тергромади

В Харківській ОВА розібрали тендерні закупівлі Лозівської тергромади

Про це йшлося під час засідання обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням її очільника – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.

Окрему увагу приділили тендеру, оголошеному управлінням освіти, молоді та спорту Лозівської міськради, щодо закупівлі цементу для проведення ремонту простих укриттів. Оскільки на тендер не зголосився жоден постачальник, в установі прийняли рішення проводити пряму закупівлю, відповідно до законодавства.

«При перевірці, жодних корупційних складових або порушень виявлено не було. Закупівля викликала суспільний резонанс через некоректне подання інформації про вартість закупленого цементу – вона включала не лише ціну будматеріалу, але й витрати на доставку», - зазначив Євген Іванов.

Також, під час засідання вкотре обговорили питання доцільності відновлення Слатинського ліцею.

«Через наближеність до кордону з країною-агресором, а також неможливістю організації навчального процесу офлайн тендер було скасовано та відтерміновано до 2025 року. Вартість робіт було знижено на більш як 20 мільйонів гривень – це не остаточна сума. Вона корегуватиметься та змінюватиметься під час додаткового дослідження проектно-кошторисної документації», - зазначив заступник начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Євген Півньов.