Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відкрили два Центри рекрутингу Української армії

На Харківщині відкрили два Центри рекрутингу Української армії

У Центрах кожен охочий може отримати фахову консультацію, заповнити анкету та рекрутуватися до ЗСУ, повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У відкритті Центрів рекрутингу взяли участь заступник начальника ХОВА Роман Семенуха, Уповноважений Міністерства Оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець, командари військових частин та бригад, начальники прикордонних загонів, офіцери груп комплектування.

«Разом із військовослужбовцями та працівниками ЦНАПів відкриваємо перші на Харківщині Рекрутингові центри Української армії. Наша спільна мета – осучаснити процес залучення громадян до армії та запропонувати всім охочим можливість широкого застосування цивільних навичок у протистоянні ворожій агресії. Алгоритм рекрутингу, розроблений Генеральним штабом та Міністерством оборони України, дозволяє зробити підбір посади для кандидатів максимально доступним і передбачуваним», – зазначив Роман Семенуха.

Центри рекрутингу не мають стосунку до структур ТЦК та СП, а самі рекрутери не є військовослужбовцями і не можуть вручати відвідувачам повістки.

«На сьогодні доступна велика кількість вакансій у військових частинах ЗСУ, Національної гвардії України, Державній прикордонній службі, ТРО. Це оператори БПЛА, водії, спеціалісти з ремонту техніки, медики тощо. Всі вони відкриті як для чоловіків, так і жінок. Мінімальне грошове забезпечення на посаді становить від 20 тисяч гривень. Крім цього, виплачується додаткова винагорода залежно від місця проходження служби», – розповів уповноважений Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Він додав, що за правилами рекрутингу кожна людина має можливість укласти контракт на проходження служби у певній військовій частині і за згодою керівництва обов'язково потрапить на обрану посаду в обрану частину. Наразі є можливість укладати як строкові контракти, так і контракти до оголошення демобілізації.

Отримати повну інформацію з питань, які цікавлять, можна за номером телефону: 0-800-300-441. Ознайомитись із переліком доступних вакансій для служби в лавах ЗСУ можна на порталі recruiting.mod.gov.ua.