Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 200 жителів Харківщини придбали нове житло за програмою «єВідновлення»

Понад 200 жителів Харківщини придбали нове житло за програмою «єВідновлення»

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

На компенсацію за повністю знищене житло до профільних комісій надійшло 4641  заяви. За ними сформовано 1518 сертифікатів на загальну суму майже 2,2 мільярда гривень. Також за результатами розгляду 11 звернень громадян було затверджено рішення про надання грошової компенсації для будівництва нового житла на суму 27,5 мільйона гривень.  

«На сьогодні 212 жителів Харківщини вже скористалися сертифікатами та придбали нові оселі –165 квартир та 47 приватних житлових будинків – на суму 360 мільйонів гривень, з них житловими сертифікатами оплачено понад 354 мільйона. Процес надання компенсацій жителям області за пошкоджене або повністю знищене майно за програмою «єВідновлення» триває», це один із пріоритетних напрямків роботи, – сказав Олег Синєгубов. 

Крім цього, в межах програми «єВідновлення» 17271 заявників отримали компенсацію за пошкоджене майно внаслідок збройної агресії рф, на їх рахунки спрямували майже 1,6 мільярда гривень. Ще для 814 жителів області передали на виплату понад 133 мільйона. Найбільше заяв подали жителі Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів.