Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Минулого тижня піротехнічні підрозділи ДСНС на Харківщині знешкодили 467 боєприпасів

Минулого тижня піротехнічні підрозділи ДСНС на Харківщині знешкодили 467 боєприпасів

Про це під час брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

Нині в Харківській області працюють 35 піротехнічних розрахунків зведеного загону ДСНС. Минулого тижня сапери виїжджали на знешкодження вибухонебезпечних предметів 274 рази. Під час робіт виявили та знешкодили 467 боєприпасів.

«Загалом з початку повномасштабного вторгнення піротехніки обстежили понад 4886 га території, 3144 кілометри ліній електропередач. Загалом знешкодили 89 820 вибухонебезпечних предметів», - зазначив Євген Василенко.

Впродовж минулого тижня сталося 2 підриви на вибухонебезпечних предметах. У полі неподалік села Пришиб Балаклійської тергромади трактор наїхав на протитанкову міну. Внаслідок вибуху механізатор зазнав поранень та був ушпиталений.

У полі на околиці села Петрівка Циркунівської тергромади на невідомому вибухонебезпечному предметі підірвався 48-річний місцевий житель. Потерпілого госпіталізували.

«Загалом з початку повномасштабного вторгнення, внаслідок детонації вибухонебезпечних предметів постраждали 201 людина. Ще 58 – загинули. Вкотре нагадуємо, про правила безпеки, особливо на деокупованих територіях – пересувайтеся перевіреними шляхами, дорогами з асфальтним покриттям. В жодному випадку не заходьте у ділянки з високою травою, лісосмуги, поля та колишні місця бойових зіткнень», - додав Євген Василенко.

Крім того, минулого тижня на Харківщині сталося 384 пожежі в екосистемах, внаслідок випалювання людьми сухостою.

«Від початку поточного року складено понад 30 адмінпротоколів стосовно випалювання жителями Харківської області сухої трави, листя та очерету. Такі пожежі особливо небезпечні на деокупованих територіях, адже це може призвести до детонації вибухонебезпечних предметів, які можуть знаходитись в траві. Це небезпечно як для цивільного населення так і для рятувальників, що гаситимуть пожежу», - пояснив Євген Василенко.