Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для захисників Харківщини передали дрони

Для захисників Харківщини передали дрони

Нацгвардійці і прикордонники, які захищають Харківщину, отримали 20 Mavic 3 Pro, 10 FPV-дронів та 850 турнікетів.

Для захисників дрони передали начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов та начальник Чугуївської РВА Сергій Лободенко. Ця допомога надійшла від БО «Благодійний фонд «Становлення України» та за фінансової підтримки ТОВ «Промелектро-Харків». 

«Українські захисники звернулися з конкретним запитом про техніку та фінансову допомогу — їхні потреби були оперативно вирішені у співпраці РВА та волонтерів. Створюємо армію дронів! Підтримуємо українських бійців!» – сказав Олег Синєгубов.

Як зазначив Сергій Лободенко, цього разу змогли спрямували допомогу в понад два мільйони гривень. Це вже не перший транш від благодійників, раніше передавали дрони, комп’ютери, інструменти та інше обладнання.

«Отримали 10 FPV-дронів, ми їх використовуватимемо для доставки невеличкої «бавовни» російським окупантам. Такий дрон може нести вантаж до півтора кілограма, в залежності від того, який боєприпас використовується. Щодо дальності – 6-8 кілометрів, але, звичайно, треба зважати на РЕБ противника», – додав прикордонник з позивним «Тор», що стоїть на захисті держави з 2014 року.