Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 36 тисяч людей скористалися послугами Пунктів Незламності

Понад 36 тисяч людей скористалися послугами Пунктів Незламності

Під час брифінгу 25 березня в Офіційному Медіацентрі речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко розповів про оперативну ситуацію у регіоні та наслідки масованої ракетної атаки рф на енергетичну інфраструктуру.

Так, через обстріли об’єктів критичної інфраструктури 22 березня  рятувальникам доводилося ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації, гасити пожежі, надавати психологічну допомогу людям, забезпечувати роботу Пунктів Незламності, підвозити питну і технічну воду.

«Пункти Незламності відвідали понад 36 тисяч жителів Харкова, пункти ДСНС – приблизно 2 тисячі. Пункти Незламності були обладнані у пожежно-рятувальних частинах, також розгорнули мобільний польовий табір. Співробітники ДСНС разом з правоохоронцями проводили оповіщення населення Харкова про початок та відбій повітряної тривоги через те, що були перебої зі звуковим загальним оповіщенням», – прокоментував Євген Василенко.

Окрім того, протягом тижня сталося 199 пожеж від випалювання громадянами сухої трави, листя та очерету. Внаслідок цього вигоріло понад 105 гектарів екосистем. 

«Хочемо ще раз звернутися до всіх жителів Харківщини, зокрема до тих людей, які проживають на території приватного сектора, щодо заборони випалювання сухої трави та інших рослинних решток. За самовільне спалювання сухостою існує або адміністративна, або кримінальна відповідальність. Зокрема, мінімальна сума штрафу за випалювання сухої трави становить 3060 гривень. Тому ще раз закликаємо бути максимально обережними та дотримуватися пожежної безпеки у побуті. У раді виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте негайно за номером 101 або 112», – сказав речник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Також протягом тижня вибухотехніки ДСНС знищили 397 боєприпасів. Загалом з початку війни піротехніки обстежили 4755 гектарів території, 3133 кілометри ліній електропередач, знешкодили 89 353 вибухонебезпечних предмети.