Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбулося засідання Комісії гуманітарної політики Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

На Харківщині відбулося засідання Комісії гуманітарної політики Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Робоча зустріч відбулася під головуванням очільника Комісії – начальника Харківської ОВА Олега Сиєгубова. До засідання долучилися народні депутати, представники міністерств, керівники профільних департаментів та структурних підрозділів, а також громад і районів з різних областей України.

У межах засідання розглянули та погодили актуальні питання, які стосуються будівництва житла для переселенців, організації офлайн-навчання, викликів у медицині, культурі, масових комунікаціях. Профільні підкомітети напрацювали шляхи вирішення низки проблем, що будуть внесені до Дорожньої карти Конгресу. 

«Цього разу працюємо над конкретними обґрунтованими, пропозиціями щодо вирішення нагальних питань. За результатами голосування  буде сформовано «дорожню карту», яку найближчим часом представимо на розгляд до Офісу Президента, а далі на найближче засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України», - зазначив Олег Синєгубов. 

Під час засідання розібрали питання будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб та соціального житла, соцзахист та інтеграцію ВПО. 

«Пропонується проведення на регіональному рівні інвентаризації нерухомого майна, яке може бути використане після ремонту для проживання ВПО, розробки державних та місцевих програм спрямованих на пільгове кредитування ВПО для придбання житла», - зазначила виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення ХОВА Ірина Горюнова. 

Окрему увагу приділили питанню максимального переходу на очне навчання. Під час засідання підкомісії було запропоновано спрямування держсубвенції на придбання шкільних автобусів тим громадам, де буде відновлено очне навчання або освіта у змішаній формі з метою підвозу учнів. 

«Забезпечення опорних закладів освіти автобусами для перевезення учнів – нагальний напрямок роботи, адже на Харківщині є населені пункти де заклади освіти критично пошкоджені або повністю знищені від обстрілів російських окупантів», - зазначив Олег Синєгубов. 

Також на засіданні запропоновано алгоритм дій щодо вирішення питання про недостатнє або відсутнє покриття сигналом українських теле- радіо мовників на прифронтових та тимчасово окупованих територіях. 

«Пропонується забезпечення концерну радіомовлення України пересувними телекомунікаційними та радіотелевізійними станціями у кількості, необхідній для оперативного покриття сигналом українських мовників до відновлення роботи стаціонарних об’єктів», - запропонувала директорка Департаменту масових комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації ХОВА Ярослава Бережна.