Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Родина з Куп’янщини використала житловий сертифікат для купівлі нової оселі у межах програми «єВідновлення»

Родина з Куп’янщини використала житловий сертифікат для купівлі нової оселі у межах програми «єВідновлення»

За програмою «єВідновлення» родина Щуковських отримала сертифікат на придбання нової оселі. Будинок, де проживав їхній син разом зі своєю дружиною та маленькою дитиною, росіяни знищили авіаударами під час відступу з Куп’янщини.

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, на сьогодні коштом сертифікатів нове житло – 91 квартиру та 18 приватних будинків – придбали 109 заявників. 

«Завдяки держпрограмі «єВідновлення» їм, та ще більше сотні заявникам з Харківщини уже виплачена компенсація. Загалом в області до профільних комісій надійшло 4 346 заяв. Комісії сформували 1 187 сертифікатів на суму 1,73 мільярда гривень», – зазначив Олег Синєгубов. 

Нагадуємо, якщо залишилися питання або виникли труднощі при поданні заяви в Дії, зверніться на урядову гарячу лінію за номером 1545. 

«Раніше ми проживали в Куп'янську-Вузловому. Зокрема, у Канцедалівці ще у 2017 році придбали для сина будинок. Він там проживав з дружиною і маленьким сином. Уся наша родина опинилася в окупації, через що і нашій доньці з родиною довелося виїхати за кордон. Восени 2022 року точилися тяжкі бої на нашій території. Тоді син з сім'єю ховалися у лісі, бо вулицю, де вони мешкали, сильно обстрілювали. Росіяни здійснили 9 авіанальотів і закидували все бомбами. Коли авіаналіт закінчився, мій чоловік поїхав за ними на велосипеді, аби спочатку перевезти до нас, бо ми жили на другому боці Оскола. Потім завдяки волонтерам вони переїхали до Харкова, де наразі знімають квартиру», – поділилася Олена Щуковська. 

Після остаточної деокупації населеного пункту Олена змогла подати заявку щодо грошової компенсації за зруйноване житло внаслідок збройної агресії рф. Восени минулого року комісія сформувала житловий сертифікат і на визначену суму родина вже підшуковувала нове житло. 

«Ми переїхали у селище Високий приблизно місяць тому. Нова оселя нам сподобалася, до того ж вона продавалася з меблями. Ми шукали лише такий варіант, бо всі речі згоріли. Навіть труби в будинку поплавилися від вогню. Загалом цей будинок вважається синовим, бо за його зруйноване житло змогли придбати нову оселю. Наразі він проходить військову службу. Під час відпустки приїздив до нас, йому теж дуже сподобалося це житло», – розповіла Олена Щуковська.