Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародні партнери допоможуть облаштувати місцях тимчасового проживання ВПО

Міжнародні партнери допоможуть облаштувати місцях тимчасового проживання ВПО

Віта Ковальська провела зустріч із представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Заступниця начальника Харківської ОВА зазначила, що співпраця з міжнародними партнерами триває вже не перший рік. Організація допомагала з облаштуванням приміщень де проживають внутрішньо переміщені особи, ремонтом пошкодженого житла, а також надавала переселенцям психологічну, матеріальну та юридичну допомогу.

Під час зустрічі сторони обговорили реалізацію як довгострокових проєктів, так і тих ініціатив, які потрібно впроваджувати на Харківщині першочергово. До них належить створення нових та облаштування існуючих місць тимчасового проживання ВПО.

«Наразі в області зареєстровано майже 529 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Зараз триває евакуація населення із Куп’янського району. Більшість людей розміщується у місцях тимчасового проживання. Створюємо для них гідні умови проживання, забезпечуємо всім необхідним», – зазначила Віта Ковальська.

Також було обговорено питання створення Центрів життєстійкості. 3 таких заклади буде відкрито на Харківщині найближчим часом. Загалом до кінця року планується створити 12 Центрів життєстійкості.

Польовий операційний офіцер Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Тедді Лепоськи пообіцяв зосередити увагу на цих питаннях. Окрім того, організація продовжить забезпечувати внутрішньо переміщених осіб непродуктовими гуманітарними наборами та надаватиме юридичну і психологічну допомогу.