Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наукова школа Харківщини продовжує працювати попри складні виклики – Олег Синєгубов

Наукова школа Харківщини продовжує працювати попри складні виклики – Олег Синєгубов

На Харківщині відбулася міжнародна науково-практична конференція «Проблемні питання вирішення податкових спорів в умовах воєнного стану».

На початку заходу начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що в регіоні всі пошкоджені від російської агресії заклади вищої освіти будуть відновлювати, зокрема завдяки підтримці міжнародних партнерів. 

«Юридична конференція такого рівня і формату на Харківщині з 24 лютого 2022 року – вперше. За що я хочу, дійсно, висловити слова вдячності. Це свідчить про те, що харківська наукова школа та заклади вищої освіти продовжують працюють попри будь-які виклики. Окрім того, спільно з міською владою, силами оборони плануємо відновлення офлайн-навчання або введення змішаної форми навчання», – сказав Олег Синєгубов.

Учасники конференції обговорили організаційні та правові моменти розв’язання податкових спорів в умовах воєнного стану.

«Особливо під час повномасштабного вторгнення рф разом маємо працювати задля виконання поставлених завдань, задля нашої Перемоги. Що стосується проблемних питань, які сьогодні обговорили, то це наш путівник – Кодекс адміністративного судочинства. За період воєнного стану він дуже змінювався, тому необхідно вивчати усі його доповнення», – зазначив голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович.

Ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Анатолій Гетьман долучився до дискусії та додав, що навіть під час війни їхній ЗВО у Харкові продовжує розвиватися. 

«За цей час в університеті була створена перша в Україні кафедра податкового права. Наразі розглядається питання створення кафедри адміністративного судочинства та деяких інших функціонувань, яких потребує суспільство. Також продовжуємо вдало розвивати в університеті англомовну програму для студентів бакалаврату міжнародно-правового факультету», – наголосив Анатолій Гетьман. 

Варто зазначити, що Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду проводитиме подібні конференції в усіх регіонах України.