Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбулося чергове засідання Комісії з Гуманітарної політики Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

На Харківщині відбулося чергове засідання Комісії з Гуманітарної політики Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

До робочої зустрічі під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова долучилися народна депутатка Юлія Гришина, керівниця НСЗУ Наталія Гусак, представники міністерств, очільники профільних департаментів, відомств, а також громад і районів з різних областей України.

«Перед нами постає велика кількість викликів у сфері медицини, культури, освіти, соціального захисту населення. Задля їх вирішення посилюємо комунікацію громад і районів з профільними міністерствами, службами та відомствами. Сьогодні працюємо над конкретними пропозиціями та виокремлюємо найголовніші, аби винести їх на розгляд президії Конгресу при Президентові України», – сказав Олег Синєгубов.

Учасники засідання приділили увагу питанням будівництва житла для внутрішньо переміщених людей і соціального забезпечення незахищених верств населення, організації переходу на офлайн-навчання та підвищення якості надання освітніх послуг, кадрового забезпечення медзакладів у сільській місцевості, відновлення зруйнованих та пошкоджених закладів культури.

Окремо розглянули питання щодо виділення коштів з місцевих бюджетів на встановлення індивідуальних пам'ятних споруд померлим або загиблим військовослужбовцям.

Участники робочої зустрічі ухвалили рішення спільно напрацювати конкретні кроки щодо розв'язання поточних питань на рівні створених підкомісій та на наступному засіданні Комісії підготувати конкретні пропозиції щодо їх вирішення.