Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 9 березня

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 9 березня

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 18 населених пунктів Харківщини: Кругляківка, Красне, Козача Лопань, Вовчанськ, Нескучне та ін. Авіаудари ворог наносив по н.п. Вовчанськ, Синьківка, Табаївка, Берестове.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

01:00 у м. Вовчанськ внаслідок ворожого обстрілу зруйновано приватне домоволодіння. Інформація щодо потерпілих не надходила.

15:45 у м. Вовчанськ ворожий FPV-дрон влучив у цивільний автомобіль. Загинули 53-річний чоловік та 48-річна жінка. 

13:30 у м. Вовчанськ військами рф здійснено обстріл з використанням БпЛА. В результаті обстрілу пошкоджено службовий поліцейський автомобіль.

12:10 внаслідок повторного обстрілу м. Вовчанськ пошкоджено будинок. Інформація щодо потерпілих не надходила.

11:20 у м. Вовчанськ ворог завдавав ударів по житловому сектору та освітнім закладам. В результаті обстрілу сталася пожежа на першому поверсі двоповерхової будівлі дитсадка. Також пошкоджені приватні домоволодіння, господарчі споруди та будівля ще одного навчального закладу. 

Під час повернення з ліквідації пожежі пожежний автомобіль потрапив під скид боєприпасу з ворожого БПЛА. Особовий склад 6 осіб не травмований.

За минулу добу ворог тричі атакував позиції у районі н.п. Синьківка та Кислівка, але без успіхів для нього.

Упродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 13,96 га території, знищили 253 вибухонебезпечні предмети. Розмінування триває.

«Станом на сьогодні з Великобурлуцької та Вільхуватської громад евакуйовано 27 дітей з родинам», – сказав Олег Синєгубов.