Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планують розширити кількість закладів для проживання ВПО

На Харківщині планують розширити кількість закладів для проживання ВПО

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при ХОВА відбулося 8 березня під головуванням заступника начальника ХОВА Євгена Іванова.

«Одним з найактуальніших питань ВПО є забезпечення житлом, створення комфортних умов у місцях компактного проживання. Адже наразі посилюються евакуаційні заходи, розширено список населених пунктів з проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб родин з дітьми. Маємо бути готові приймати більше людей», – сказав Євген Іванов.

В. о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура зауважила, що наразі планують доповнити заклади, які зможуть використовувати як місця компактного проживання.

«У Харківській області визначено 54 місця тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Наразі на обліку маємо 529 тисяч ВПО, більшість з них – це жителі нашої області. Зокрема, 338 багатодітних сімей, майже 133 тисячі пенсіонерів, 25,5 тисячі осіб з інвалідністю та понад 97 тисяч дітей», – підкреслила Тетяна Печура.

Окрім того, під час засідання обговорили надання реабілітаційної допомоги. Євген Іванов наголосив на необхідності забезпечити контроль за підготовкою закладів охорони здоров’я до підписання договорів з Національною службою здоров’я України за пакетами реабілітаційної допомоги відповідно до вимог програми медичних гарантій. А відділення 2 надкластерних лікарень планують оснастити сучасним реабілітаційним обладнанням. 

Також начальник Управління у справах ветеранів Харківської ОВА Олег Пуль розповів про затвердження місцевих програм підтримки ветеранів та можливість отримання міжнародної допомоги для громад у цьому напрямку.

«Протягом січня і лютого в усіх районах області, крім Куп’янського, представники ОВА провели консультативні зустрічі з керівництвом громад, органів соціального захисту, ветеранами, членами сімей загиблих захисників. Одним з актуальних питань обговорення під час цих зустрічей була підготовка місцевих програм підтримки захисників та членів їх сімей», – прокоментував Олег Пуль.

Керівник БО «Координаційний гуманітарний центр» Євген Коляда додав, що триває робота Групи Швидкого Реагування. Зокрема, завдяки їхній допомозі було законсервовано 12 об’єктів у Харкові та один ліцей в області.