Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначили вчителів, які успішно пройшли сертифікацію у 2023 році

На Харківщині відзначили вчителів, які успішно пройшли сертифікацію у 2023 році

Департамент науки і освіти Харківської ОВА та Управління Державної служби якості освіти у Харківській області провели урочистості з нагоди вручення заохочувальних відзнак освітянам, які успішно пройшли сертифікацію у 2023 році.

Від імені начальника ХОВА  Олега Синєгубова педагогічних працівників привітала директорка Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації Ольга Безпалова.

Понад 40 освітян отримали Почесні грамоти та Подяки Харківської обласної військової адміністрації, Грамоти та Подяки Харківської обласної ради.

«Вже п’ятий рік поспіль в Україні відбувається процес добровільної сертифікації педагогічних працівників з метою підтримки та визнання їхніх зусиль щодо безперервного професійного розвитку. Сертифікація вже довела свою ефективність у системі зовнішнього забезпечення якості освіти. Крім того, сформувалась нова спільнота – спільнота сертифікованих учителів та експертів, здатна ефективно працювати для трансформації системи освіти», – зазначила начальниця управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлана Вольянська під час вітального слова до вчителів області.

Наразі розпочинається проходження сертифікації педагогічними працівниками у 2024 році. Вже 9 березня на вчителів початкових класів, математики й української мови та літератури чекає перший етап сертифікації – незалежне тестування.

Довідково: за період 2019–2023 років 242 вчителі початкової школи та 25 учителів математики й української мови та літератури Харківщини успішно пройшли сертифікацію.