Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов провів перше засідання Комісії з Гуманітарної політики Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Олег Синєгубов провів перше засідання Комісії з Гуманітарної політики Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Під час установчого засідання визначили персональний склад Комісії, організацію роботи та основні завдання.

До Комісії з Гуманітарної політики Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України увійшли 86 учасників з різних областей України. Очільником комісії визначено начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова. Основні напрямки роботи – медицина, культура, освіта, спорт, соціальний захист тощо.

«Враховуючи велику кількість звернень різного рівня, маємо удосконалювати способи та пришвидшити темпи розгляду. Саме тому було вирішено створити комісії за напрямками. Спочатку - на рівні громад, районів та області, далі - на загальнодержавному рівні, президії Конгресу за участі Президента. Таке широке представництво - це унікальна можливість швидкого та ефективного реагування», - зазначив Олег Синєгубов.

Основним завданням Комісії є попередній розгляд важливих питань, що вносяться на розгляд Президії Конгресу. За результатами вивчення і розгляду питань Комісія буде готувати висновки і рекомендації, які будуть прийматися більшістю голосів від загального складу Комісії.

«Дуже важливо, що у нас в такий непростий час є такий майданчик, де ми можемо швидко почути один одного та знайти рішення того чи іншого питання. Роботи буде достатньо, і я впевнена, що на найвищому рівні ми будемо доповідати про вдале вирішення усіх нагальних питань», - зазначила народна депутатка України Юлія Гришина.

Усі отримані питання щодо визначених галузей будуть опрацьовуватися під час подальших засідань комісії.

«Я ознайомилася з тими питаннями, які вже надійшли і переконана, що ми можемо плідно попрацювати. Там де потрібні складні рішення, з такою комунікацією, яка в нас вже є нам вдасться швидко їх розв’язати », - повідомила голова НСЗУ Наталія Гусак.