Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Прикордонні міста для нас в пріоритеті щодо захисту неба», - Володимир Зеленський

«Прикордонні міста для нас в пріоритеті щодо захисту неба», - Володимир Зеленський

Про це Президент України зазначив під час спільної прес-конференції з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в межах візиту на Харківщину.

Триває посилена робота з захисту українського неба, зокрема в Харківській області. Під час візиту Президент та Прем’єр-міністром Нідерландів долучилися до детальної розмови з командою Головнокомандувача Олександра Сирського та Міністра оборони України Рустема Умєрова. 

«Ми розуміємо усі виклики. Наші партнери знають, чого нам не вистачає, щоб бути дуже потужними. Це стосується не тільки Харкова, а в цілому прикордонних міст, або населених пунктів, які знаходяться вздовж контактної лінії. Але не просто так тут пан Марк, ми дуже багато говорили і шукаємо можливості посилити ППО в Харкові», - відповів на питання журналістів Володимир Зеленський. 

Черговий пакет військової допомоги від Нідерландів сягає понад 2 мільярдів євро. Також Прем’єр-міністр Нідерландів зазначив, що підготовка до передачі літаків F-16 триває згідно плану. Утім цей процес готові пришвидшувати. 

«Ми концентруємося на тих питаннях, в яких сильні. Це означає ППО, це означає F-16, також системи земля-повітря, морський вимір та боєприпаси. Продовжуємо працювати, аби Україна отримувала якомога більше озброєння», - зазначив Марк Рютте.