Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вийшов Каталог інструментів з просування експорту

Вийшов Каталог інструментів з просування експорту

Державна установа «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» повідомила про вихід Каталогу інструментів з просування експорту, який допоможе дізнатися про інституції, що підтримують експортів на національному рівні та впровадити найкращі практики на регіональному.

Каталог складається з 10 розділів. Кожен з розділів містить типові запитання від експортерів, відповіді на них та рекомендації. Ці рекомендації мають практичний характер.

Наприклад, у Каталозі можна ознайомитись з детальним алгоритмом проведення освітніх заходів для бізнесу в регіонах, покроковою інструкцією для організації торгових місій, дієвими моделями запровадження інструментів фінансової підтримки в регіонах.

Крім того, для аналізу експортної спроможності регіонів запущено новий інтерактивний інструмент – Дашборд. Він допоможе дослідити:

- обсяги експорту за регіонами;
- структуру експортерів в кожному регіоні за розміром підприємства;
- розподіл основних фінансових даних компаній-експортерів;
- галузеву приналежність компаній експортерів.

Каталог та Дашборд розроблено експертами Офісу з розвитку підприємництва та експорту, експертами ГО «Юнайт Україна» за підтримки Міністерства економіки України в межах проєкту, що реалізується Helvetas Swiss Intercooperation в Україні в межах Програми підтримки економічної стійкості України. Проєкт реалізовано за підтримки Швейцарії через
Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва.