Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Великобурлуцькій та Вільхуватській громадах Куп'янщини можуть оголосити примусову евакуацію родин з дітьми

У Великобурлуцькій та Вільхуватській громадах Куп'янщини можуть оголосити примусову евакуацію родин з дітьми

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

На найближчому засіданні Ради оборони Харківської області розглянуть питання щодо обов'язкової та примусової евакуації родин з дітьми з населених пунктів на Куп'янському напрямку, розповів начальник ХОВА. 

«Плануємо розглянути питання щодо обов'язкової евакуації жителів 57 населених пунктів Великобурлуцької, Вільхуватської, Кіндрашівської та Курилівської громад. За нашими даними, на цій території перебуває 1082 дитини. Крім цього, буде розглянуто питання щодо примусової евакуації родин з дітьми з Великобурлуцької та Вільхуватської громад. Наразі там на межі життя і смерті проживає 161 дитина. Вкотре наполягаю і хочу донести до всіх: цивільні жителі мають евакуюватися з фронтових територій», – наголосив Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА зазначив, що з початку цього року з Куп'янського району евакуювали півтори тисячі людей, з них 140 – діти. За весь період евакуації з Куп'янщини вдалося вивезти у більш безпечні місця понад 28 тисяч людей, з них 869 – діти.

До евакуації цивільного населення на Харківщині залучено більше 40 волонтерських організацій різного профілю. Усіх евакуйованих забезпечують тимчасовим житлом, юридичним супроводом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій.

Охочі евакуюватися можуть звернутися на цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.