Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині запрацював регіональний офіс декарбонізації та енергоефективності

На Харківщині запрацював регіональний офіс декарбонізації та енергоефективності

Відкриття відбулося за участі голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Ганни Замазєєвої, начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова та очільниці облради Тетяни Єгорової-Луценко.

Нова установа слугуватиме майданчиком для роботи між Державним агентством енергоефективності та енергозбереження і територіальними громадами Харківщини. Основні напрямки роботи – розробка місцевих енергетичних планів, впровадження нових проєктів, управління енергоспоживанням, проведення енергетичної сертифікації будівель, застосування альтернативних джерел енергії тощо. 

«Будемо підтримувати регіон в сучасних тенденціях. Для цього як раз є створені механізми. А також будемо надавати фінансову, державну підтримку, яка стартує з квітня поточного року. Переконана, що вже через рік ми побачимо перші досягнення національних цілей зі зменшення енергоспоживання та викидів СО2», - зазначила Ганна Замазєєва.

Також в межах зустрічі між Харківською ОВА, обласною радою, агентством Держенергоефективності та Асоціацією органів місцевого самоврядування області уклали Меморандум про партнерство. 

«Враховуючи те, що на Харківщині внаслідок бойових дій пошкоджено або зруйновано близько 25 тисяч будинків, то під час відбудови необхідно враховувати саме питання сучасної енергоефективності. Сподіваємось на плідну співпрацю в цьому напрямку, аби робити краще ніж було», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Крім того, під час засідання відбулося вручення сертифікатів енергоменеджерам громад, які успішно завершили навчання з підвищення кваліфікації.

«На сьогоднішній день наші громади налаштовані на конструктивну співпрацю з керівником обласного офісу. Слідкуючи за діяльністю Державного агентства, ми розуміємо що нам вже потрібно переходити на європейські стандарти енергоефективності, рухаючись до ЄС», - додала Тетяна Єгорова-Луценко.