Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вперше за чотири роки народилася трійня

На Харківщині вперше за чотири роки народилася трійня

Про це розповіла заступниця начальника Харківської ОВА Олена Логвинова.

«Попри бойові дії, які тривають на території Харківщини, щодня у стаціонарах області народжуються діти. Так, впродовж 2022 року в регіоні з'явилися на світ 7444 дитини, у 2023 - 7315. Наприкінці 2023 року, 29 грудня, в одному із медзакладів Харківщини народилася трійня – вперше з 2020 року. Дві дівчинки і хлопчик з'явилися на світ недоношеними у терміні вагітності 31 тиждень і мали вагу від 1300 до 1600 грамів. Протягом перших 10 діб життя немовлята отримували інтенсивну терапію у відділенні реанімації новонароджених. У подальшому діти разом із мамою були переведені для лікування до відділення постреанімаційного догляду, де перебували 2 місяці», – розповіла Олена Логвинова.

На сьогодні немовлята підросли й набрали вагу. Маму із новонародженими виписали додому. У подальшому немовлята будуть перебувати під наглядом відділення катамнестичного моніторингу Обласної клінічної лікарні, де продовжуватимуть реабілітаційне лікування, необхідне для нормального розвитку недоношених дітей. 

Як зазначив медичний директор з перинатальної допомоги Харківської обласної клінічної лікарні Олександр Железняков, на базі перинатального центру функціонує 10 відділень та 6 індивідуальних пологових залів, де створені всі умови для комфортного перебування вагітних жінок, їх партнерів і новонароджених дітей. Впродовж останнього року під наглядом висококваліфікованих лікарів з'явилися на світ 1475 немовлят.

«Трійня – це дуже рідкісне явище. Породілля спостерігалася в нас впродовж всієї вагітності, яка була високого перинатального ризику. Ми її прооперували, виходили немовлят і сьогодні вони вже пішли додому. Ми дуже раді й горді саме цим», – розповів Олександр Железняков.