Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України Володимир Зеленський анонсував старт Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні»

Президент України Володимир Зеленський анонсував старт Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні»

Передбачається впровадження нової економічної політики держави, в якій посилюватиметься всебічна підтримка національного виробника.

«Ми маємо перемогти, і це питання виживання. А щоб Україна мала весь необхідний ресурс для своєї перемоги, мають перемагати також українські товари, українські послуги, українське споживання та український експорт, тобто українські підприємці. Кожен зараз має пам’ятати: фронт у нас один, і його витягують на собі наші воїни. Але, щоб фронт був ефективним, повинна бути ефективною та сильною вся Україна – кожен, хто працює заради держави та людей», – зазначив Володимир Зеленський.

Чинні державні програми адаптуються під нову економічну політику: «єВідновлення», «5-7-9%», «єРобота». У межах усіх програм – акцент на інвестиційному компоненті та стимулюванні вітчизняного виробництва.

«Платформа «Зроблено в Україні» – це коли між всіма гілками влади, бізнесом й суспільством існує відкритий діалог та взаєморозуміння. Розширюється перелік категорій товарів, що мають закуповуватися у локального виробника. Передусім мова йде про товари військового призначення», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Також планується компенсувати кошти за придбану сільгосптехніку вітчизняного виробництва, а у перспективі – взагалі на всю українську. Перший мільярд гривень уже закладено в держбюджеті. 

Готуються технічні та економічні параметри фінансового заохочення споживачів. Наприклад, людина придбала у супермаркеті товар із маркою «Зроблено в Україні», тобто від національного виробника. За це нараховуватиметься кеш бек на спеціальну банківську картку.  

За попередніми урядовими прогнозами, споживчий попит зросте +0,14% до ВВП. А на практиці це понад 22 тисячі нових робочих місць і понад 4 мільярди гривень додаткових надходжень до бюджету.

«Для нашої фронтової Харківщини ця підтримка особливо важлива. Ми повинні зробити все можливе, щоб якнайбільше українських підприємств змогли і зберегти, і масштабувати роботу», - додав Олег Синєгубов.