Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ще одна багатодітна родина з Куп’янщини отримала новий будинок

Ще одна багатодітна родина з Куп’янщини отримала новий будинок

За підтримки Фундації Олени Зеленської родина Ватащуків з села Курилівка Куп’янського району отримала ключі від нової оселі на Зміївщні.

Ангеліна та Ростислав Ватащуки створили прийомну родину ще до повномасштабного вторгнення у Курилівці. Після тимчасової окупації населеного пункту та активних бойових дій, будинок подружжя було зруйновано російськими окупантами. Донедавна, після евакуації, родина мешкала в обласному центрі соціальної підтримки дітей та сімей. 

«Системно підтримуємо альтернативні форми виховання та впроваджуємо регіональні програми. Дякуємо за підтримку та допомогу Фундації першої леді Олени Зеленської і усім іноземним донорам, які допомагають у цьому процесі. За допомоги Фундації на Харківщині вже звели 2 оселі для дитячих будинків сімейного типу», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

На початку повномасштабного вторгнення родина мала 4 дітей, ще 5 взяли на виховання у 2023 році. Для Ватащуків звели будинок з укриттям в Зміївській тергромаді загальною площею 285 квадратних метрів. Дім має 5 кімнат для дітей та кімнату для батьків, простір для навчання та ігор. Будинок не використовуватиме газу та матиме встановлений тепловий насос.

«Дім для родини Ангеліни та Ростислава Ватащуків був збудований завдяки підтримці уряду Обʼєднаних Арабських Еміратів. Загалом за ініціативи Фундації та коштом міжнародних донорів в 8 областях країни будується 14 осель для ДБСТ. Ми прийняли рішення продовжувати проєкт «Адреси дитинства» у 2024 році та шукати нових партнерів для будівництва осель. Адже маємо в Україні ще щонайменше 60 родин, які втратили житло», - розповіла директорка Фундації Ніна Горбачова. 

Оселя вже облаштована усім необхідним для проживання – меблями та побутовою технікою. Також біля будинку встановлено потужний генератор на випадок довготривалої відсутності світла. Сам дім збудували за допомогою CLT панелей, що є енергоефективним та пожежостійким матеріалом, має високі показники міцності та жорсткості.