Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині затвердили комплексну регіональну програму щодо якісного та корисного харчування

На Харківщині затвердили комплексну регіональну програму щодо якісного та корисного харчування

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Харківської обласної ради.

Основною метою Комплексної регіональної програми «Якісне та корисне харчування у закладах Харківщини» на 2024 – 2027 роки є реалізація запровадженої в Україні Стратегії реформування системи шкільного харчування, забезпечення різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту Харківської області.

Крім цього, депутати Харківської обласної ради підтримали створення комунального підприємства «Обласний комбінат-харчування».

Реалізація Програми покликана підтримати вразливі групи населення та формувати усвідомлений вибір на користь здорового харчування. 

Заклади мають змогу визначатися із способами організації харчування – готувати страви у власних  харчоблоках, користуватись послугами кейтерингу або аутсорсингу.

Нагадаємо, реформа шкільного харчування розпочалася ще у 2020 році за ініціативи Олени Зеленської. Тоді Кабінетом Міністрів України було ухвалено Постанову про план заходів із реформування системи шкільного харчування. А вже наприкінці жовтня 2023 року Уряд затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування у закладах освіти. Вона розрахована на період до 2027 року.