Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Благополуччя дітей і влаштованість педагогів є найвищим пріоритетом – Віта Ковальська

Благополуччя дітей і влаштованість педагогів є найвищим пріоритетом – Віта Ковальська

Про це заступниця начальника ХОВА зазначила в ході сесії Харківської обласної ради.

«Минулі два роки сповнені викликів і складних рішень, зумовлених ворожою агресією. Попри війну освітня робота триває, а благополуччя кожної дитини, влаштованість кожного педагога є найвищим пріоритетом», – сказала Віта Ковальська.

За словами заступниці начальника Харківської ОВА, на сьогодні в області функціонує 1612 закладів освіти, з них 709 – дошкільних, 698 – загальної середньої освіти, 101 – позашкільної, 30 – професійно-технічної, 43 – фахової передвищої, 30 – вищої та 1 – заклад післядипломної вищої освіти.

«Однією з ознак ефективної роботи наших педпрацівників є результати національного мультипредметного тесту – 245 учасників Харківщини отримали максимальні бали», – наголосила заступниця начальника ХОВА.   

За її словами, у співпраці з ЮНІСЕФ на Харківщині створили мережу з 33 освітніх центрів, які наразі охоплюють навчанням понад 850 дітей. Цьогоріч до мережі долучиться ще 7 громад. Крім цього триває розвиток молодіжних центрів та STEM-лабораторій для школярів. 

За ініціативи першої леді України Олени Зеленської та підтримки Дитячого фонду ООН на базі Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості активно працює «Дитячий мультифункціональний центр» – вперше всі сервіси та проєкти ЮНІСЕФ зібрані в одній локації. Аналогічний центр діє у місті Богодухів.

За період воєнного стану від міжнародних партнерів для учнів та викладачів Харківщини спрямували понад 23 тисячі ноутбуків, планшетів або хромбуків, а в 2023 році з різних джерел фінансування придбали 31 шкільний автобус. Станом на сьогодні згідно з постановою Кабміну про будівництво, реконструкцію та ремонт захисних споруд у 46 закладах загальної середньої освіти Харківщини роботи завершено.