Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства

У Харкові працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства

При Центрі надання допомоги постраждалим від насильства у Харкові з 2021 року діє мобільна бригада.

Її робота стала можливою завдяки придбанню автомобіля за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

«За час роботи мобільної бригади, з 2021 року, охопили послугою понад 400 людей. Зазвичай, особи, які до нас звертаються, – це постраждалі від домашнього насильства жінки або жінки з дітьми. Основним питанням здебільшого є нестабільний психоемоційний стан жінки, особливо відображається подвійне навантаження в період війни», – розповіла фахівчиня з соціальної роботи Олена Таркіна.

Вона додала, що у 2021 році мобільною бригадою було охоплено 54 особи, адже не відразу був задіяний в роботу автомобіль. У 2022 році через початок повномасштабного вторгнення рф надали послугу лише 32 людям. Тоді автомобіль знадобився для евакуації жінок та дітей в більш безпечні місця. Окрім того, поруч з будівлею Центру на початку війни були влучання, через що уламками пошкодився фасад будівлі. І вже в 2023 році була можливість охопити послугами найбільшу кількість постраждалих – понад 360 людей.

«У мобільній бригаді працює фахівець соціальної роботи, психолог, водій, також є керівник мобільної бригади, який координує дії всієї команди. Завдяки тому, що в нас з'явилось авто, ми маємо змогу екстрено виїжджати на виклики», – сказала психологиня Вікторія Железняк.

Звернутися по допомогу до Центру надання допомоги постраждалим від насильства можна за номером: 093 303 03 53.