Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На водоймах Харківщини встановлюють бонові загородження та застосовують сорбент

На водоймах Харківщини встановлюють бонові загородження та застосовують сорбент

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

В регіоні у посиленому режимі тривають роботи з ліквідації наслідків ворожих ударів по нафтобазі у Харкові, що стався 9 лютого. З метою запобігання подальшого розповсюдження небезпечних речовин у водоймах області, на річці Немишля та Уди встановлюють додаткові бонові загородження постійної плавучості. 

«Усі профільні служби працюють цілодобово, аби не допустити потрапляння нафтопродуктів до річки Сіверський Донець. Триває щоденний моніторинг стану та якості води. Наразі небезпечних речовин в питній воді не виявлено», - зазначив Олег Синєгубов. 

Минулого тижня на водних об’єктах регіону було встановлено більше 250 метрів бонових загороджень. Зараз профільні служби отримали ще близько 150 метрів бонових загороджень і встановлюють їх в місцях найбільшого скупчення нафтопродуктів. 

Додаткові бонові загородження постійної плавучості поглинають нафтопродукти. Водночас, на водних об’єктах продовжується застосування сорбентів. Загалом до забруднених річок висипали більше 4 тонн засобів.   

«Сорбенти поглинають нафтові плями на поверхні води, запобігаючи розповсюдженню небезпечних речовин далі за течією», - розповів заступник начальника відділу охорони природних біоресурсів Харківського рибоохоронного патруля Олександр Ковальчук.

Крім того, до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації долучилися іноземні партнери. Посольство Швейцарії готове допомогти із додатковим запасом сорбентів.