Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ще 7 громад Харківщини долучаться до кроссекторальної програми співпраці з ЮНІСЕФ

Ще 7 громад Харківщини долучаться до кроссекторальної програми співпраці з ЮНІСЕФ

Про це йшлося під час засідання начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, представників Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та очільників громад.

Торік ЮНІСЕФ запустив кроссекторальну програму співпраці з 5 тергромадами Харківщини: Валківською, Кегичівською, Пісочинською, Чугуївською та Балаклійською. Нині до програми планують долучити ще 7 громад: Богодухівську, Зміївську, Шевченківську, Ізюмську, Первомайську, Лозівську, Краснокутську. 

«Ця співпраця не про гроші, а про можливості, які надає ЮНІСЕФ тим громадам, які готові до змін та сталого розвитку. Ці проекти націлені на допомогу населенню, підтримку освітньої та медичної галузей, а також впровадження важливих соціальних проєктів», - зазначив Олег Синєгубов. 

У планах створення нових Мультифункціональних центрів, Центрів денного догляду, реалізація програми підтримки повернення до очного та змішаного навчання «Спільно до навчання», заняття з надолуження освітніх втрат,  відновлення укриттів при закладах освіти. Також передбачено оновлення оснащення закладів охорони здоров’я, допомога у відновленні систем водо- та теплопостачання. 

«Хочеться відзначити високий професіоналізм керівництва Харківської ОВА у напрямку розвитку програм соціальної підтримки населення. Продовжуватимемо докладати усіх зусиль, аби залучати більшу кількість донорів для розвитку чинних проєктів та запуску нових», - зазначив голова регіонального офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Кенан Маді. 

Також в ЮНІСЕФ планують впроваджувати програми обласного рівня. Передбачається запуск розширеної «гарячої лінії» щодо послуг, розробка чат-боту для дітей у альтернативних формах виховання. 

«Також маємо великий амбітний план на цей рік – відкриття Обласного центру для надання послуг родинам з дітьми. І друге – це відкриття молодіжного ХАБу на базі обласного закладу освіти», - поділилася керівниця програм ЮНІСЕФ у Харківській області Людмила Паламар.