Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщину з робочим візитом відвідав Міністр освіти і науки України

Харківщину з робочим візитом відвідав Міністр освіти і науки України

В межах робочої поїздки, Оксен Лісовий спільно з начальником Харківської ОВА відвідав навчальні заклади Харкова і області та ознайомився з ходом офлайн-навчання.

Нині офласйн-навчання у Харкові проходить в метрошколі. В ліцеї «Обдарованість», завдяки потужним укриттям, реалізуються освітні проєкти за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Зокрема, проводяться навчання з надолуження навчальних втрат. 

«Хочу подякувати Міністерству освіти та науки за ті напрацювання, щодо створення безпечного освітнього середовища, над яким ми працюємо постійно. Тому що укриття – це наш пріоритет. Бо наша мета – відновити офлайн-навчання. Аби наші діти отримували знання найвищої якості», - зазначив Олег Синєгубов. 

На Харківщині продовжується робота з відновлення укриттів в навчальних закладах. Особливу увагу сконцентровано на Лозівському та Красноградському районах, адже безпекова ситуація дозволить проводити офлайн або змішану форми освіти з вересня поточного року. Загальна потреба в укриттях області - 1084. 

«Цьогоріч Міністерство освіти має 2,5 мільярди субвенції. Пріоритет, і критерії, які формуються щодо розподілу цієї субвенції, зорієнтовані на те, щоб вивести учнів в офлайн. Це покращить і якість навчання, і позитивно вплине на соціалізацію дітей», - зазначив Оксен Лісовий.