Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для протидії ворожим «Шахедам» планують застосовувати нові сили та засоби – Олег Синєгубов

Для протидії ворожим «Шахедам» планують застосовувати нові сили та засоби – Олег Синєгубов

Начальник ХОВА Олег Синєгубов зустрівся з представниками локальних медіа Харківщини.

Під час зустрічі він наголосив на посиленні обороноздатності Харківщини. 

«Щодо протидії ворожим «Шахедам»: окупанти випробовують різні тактики, зміни висот тощо. Але ми також будемо застосовувати нові сили та засоби. Про що вже говорили із Головнокомандувачем Сирським», – сказав Олег Синєгубов. 

Окрім того, начальник Харківської ОВА зазначив, що ситуація на Куп'янському напрямку залишається контрольованою. 

«Говорити про звільнення Табаївки чи окупацію цього населеного пункту – неправильно. Це сіра зона, на території якої зараз активно ведуться бойові дії. Звичайно, проводяться певні маневри, щоб зайняти більш вигідну висоту, щоб здійснювати кращий захист, щоб наносити ураження ворогу. Днями по цьому напрямку був успіх. Ми зайняли певні позиції, які покращують насамперед ефективність. По Синьківці ситуація так само залишається стабільною і контрольованою. Цей населений пункт – під контролем ЗСУ», – розповів Олег Синєгубов. 

Олег Синєгубов підкреслив, що також на постійному контролі перебуває ситуація по Вовчанському напрямку, оскільки є ризик заходу диверсійно-розвідувальних груп. 

«Ворог намагається розвідати, де стоять наші військові, які там є укріплення, позиції. Звичайно, ризики є, проте ми постійно моніторимо ситуацію на півночі області для того, щоб адекватно реагувати на ті виклики, які можуть бути. Ми наразі не спостерігаємо там концентрації штурмових підрозділів і військової техніки», – прокоментував начальник Харківської ОВА.