Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина отримала ще 3600 ноутбуків від ЮНІСЕФ

Харківщина отримала ще 3600 ноутбуків від ЮНІСЕФ

Гаджети розподілили між школами Харківської області, а також дітьми із вразливих категорій населення.

Загалом за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) заклади загальної середньої освіти та діти Харківщини в 2023 році отримали 13 700 ноутбуків. До нової партії увійшло 3600 потужних гаджетів. Вручення відбулося за участі міністра освіти і науки України Оксена Лісового, голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніра Мамедзаде, начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

«Сьогодні наш пріоритет – повернути до очного навчання якомога більше дітей, зокрема через будівництво укриттів. На жаль, ми досі маємо території, де через безпекову ситуацію відновити очне навчання не можливо. Водночас девайси для дітей – це не лише про під’єднання до уроків, не лише про виконання домашнього завдання. Це також про можливість спілкуватися з однолітками, дізнаватися нову інформацію, отримувати підтримку від вчителів. Забезпечити їм такі можливості – для нас надважливо. Ми вдячні партнерам за надану підтримку», – зазначив Оксен Лісовий.

Відпочатку повномасштабного вторгнення  ЮНІСЕФ доставив понад 64 000 індивідуальних цифрових пристроїв для учнів та вчителів по всій Україні. До кінця березня цього року буде передано ще 28 300 пристроїв в межах Коаліції девайсів. Поставки нових партій гаджетів стали можливими завдяки підтримці урядів Німеччини, Японії та Республіки Корея, Національних комітетів ЮНІСЕФ у Фінляндії та Японії, ініціативи Breakthrough Prize Foundation «Tech for Refugees», а також Європейського Союзу та GPE.

Закупівля та доставка нової партії ноутбуків стали можливими завдяки підтримці Глобального партнерства в галузі освіти (GPE) та Європейського Союзу. Проєкт упроваджується у співпраці з Міністерством освіти і науки України в рамках Коаліції девайсів. 

«Близько 1,9 мільйона дітей в Україні продовжують потерпати через закриття шкіл, спричинене безпековою ситуацією. Тому вони повинні мати можливість продовжувати навчання хоча б онлайн. Щоб мінімізувати подальші освітні втрати, школярам потрібно забезпечити доступ до цифрових пристроїв. У багатьох випадках дітям доводиться брати телефон у батьків, щоб відвідувати уроки. Хоча інвестиції в цифрову освіту дійсно важливі, варто пам'ятати, що онлайн-навчання жодним чином не дорівнює очному. Дітям, які навчаються дистанційно, потрібні також взаємодія з однолітками та фізична активність, тож ми маємо створити для них оптимальне середовище для навчання та розвитку», – зазначив Мунір Мамедзаде.    

«Насамперед дякуємо професійній команді ЮНІСЕФ за увагу до фронтової Харківщини. Дякуємо, що погодилися покращити матеріально-технічну базу і знайшли ресурси для навчання наших дітей. Для нас саме зараз дуже важливо впроваджувати проєкти для дітей та молоді, щоб подолати виклики війни. Технічне забезпечення – це лише невелика частина допомоги. Лише за рік майже 49 тисяч дітей отримали доступ до навчальних матеріалів. ЮНІСЕФ – це не про кошти, це про можливості для тих, хто готовий до змін! Дякуємо за надійне партнерство» , – зазначив Олег Синєгубов. 

ЮНІСЕФ продовжує підтримувати уряд України в його зусиллях із забезпечення доступу до освіти для кожної дитини. ЮНІСЕФ сприяє розвиткові платформи «Всеукраїнська школа онлайн» та знайомить вчителів із найкращими практиками та методиками викладання для онлайн- та змішаного навчання. Крім того, ЮНІСЕФ надає вчителям та учням доступ до цифрового обладнання шляхом створення цифрових освітніх центрів по всій країні. Передача ноутбуків є частиною ширшої ініціативи ЮНІСЕФ, спрямованої на підтримку безперервного навчального процесу в Україні та запобігання освітнім втратам.