Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Основними напрямками роботи є допомога ЗСУ і комплексне відновлення житлової інфраструктури – Олег Синєгубов

Основними напрямками роботи є допомога ЗСУ і комплексне відновлення житлової інфраструктури – Олег Синєгубов

На цьому начальник ХОВА наголосив під час робочого засідання з очільниками РВА та громад області.

«Сьогодні основними напрямками нашої роботи є спорудження фортифікаційних укріплень та комплексне відновлення критичної інфраструктури й житлового фонду у Харківській області. Для досягнення найвищих  результатів маємо задіювати всі ресурси», – сказав Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА звернув увагу присутніх і на освітню сферу області.

«Враховуючи безпекову ситуацію та військову обстановку, працюємо над створенням умов для відновлення офлайн навчання у Красноградському й Лозівському районах – найвіддаленіших від лінії фронту. Поновлення занять можливе лише у безпечних освітніх середовищах, аби максимально захистити дітей від терористичних дій противника. Паралельно розпочинаємо роботу з Фондом Воррена Баффета щодо реалізації проєкту фабрики-кухні в Лозівському районі», – наголосив Олег Синєгубов.

Профільні заступники начальника ХОВА спільно з очільниками РВА та керівниками громад приділили увагу питанням, пов'язаним із евакуацією населення, розмінування територій, ремонту доріг в області, відновленню електропостачання у найбільш постраждалих від ворожих обстрілів громадах, викликам у агропромисловому секторі та напрацювали конкретні кроки щодо розв'язання зазначених проблем.

Наприкінці зустрічі Олег Синєгубов закликав присутніх докласти зусиль для створення концепцій відновлення населених пунктів. Начальник ХОВА зазначив, що від чіткої організації роботи на місцях залежить рівень якості життя людей.

«Від всіх очільників РВА та громад Харківської області очікуємо повної прозорості та зваженості у використанні місцевих коштів і коштів, спрямованих із бюджету держави. Кожен керівник має чітко усвідомлювати перелік першочергових витрат та їх доцільність», – наголосив Олег Синєгубов.