Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відновлена після російських обстрілів амбулаторія в Лісному вже приймає пацієнтів

Відновлена після російських обстрілів амбулаторія в Лісному вже приймає пацієнтів

З грудня 2023 року після ремонту та оснащення амбулаторії в селі Лісне Харківського району медики знову змогли приймати пацієнтів.

Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, відновлення медзакладу здійснювалося за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету і становило 9 мільйонів гривень.

«Відновлення медзакладів у невеликих населених пунктах після ворожих обстрілів так само важливе, як і оснащення великих районних лікарень. Оскільки саме первинна медична допомога забезпечує якісне обстеження пацієнтів», – сказав Олег Синєгубов.

На сьогодні, як повідомила сімейна лікарка Оксана Кравченко, у цьому амбулаторному пункті задекларовано 745 людей, з них 58 дітей.

«Меблі та техніку отримали завдяки програмі Угорської Екуменічної Служби Допомоги. Загалом я приймаю в цій амбулаторії двічі на тиждень, адже ще працюю в Черкаській Лозовій. На постійній основі тут перебуває медична сестра. У середньому приймаємо до 15 пацієнтів на день», – розповіла Оксана Кравченко.

Як додала медична сестра Інна Ворожбит, амбулаторія постраждала від російської агресії всередині березня 2022 року. Тоді влучання були поруч з будівлею, від цього пошкодилися стіни, дах, вікна та двері.

«Завдяки ремонту в приміщеннях стало набагато тепліше і краще працювати. Окрім того, від ЮНІСЕФ отримали холодильник для зберігання препаратів. Загалом це дуже старовинна будівля, вона побудована ще до Другої світової війни і пережила багато подій. Ремонт був їй необхідний», – прокоментувала Інна Ворожбит.