Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському та Богодухівському районах відкрилися денні Центри допомоги постраждалим від домашнього насильства

У Харківському та Богодухівському районах відкрилися денні Центри допомоги постраждалим від домашнього насильства

Стартувати заклади соціальної підтримки вдалося за допомогою Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні UNFPA. Про це повідомила заступниця начальника ХОВА Олена Логвинова.

У селищі Докучаєвському Роганської громади постраждалі від сімейного насильства можуть проконсультуватися з психологом, а також отримати послугу соціального супроводу.

«Центр у селі Черемушна на Богодухівщині може вмістити до 8 людей. Тут є кімнати для відпочинку, в тому числі для мам із дітьми, кухня, ванна, санвузол, а також кабінет психолога. За необхідності відвідувачі можуть попрацювати – облаштовані робочі місця з доступом в інтернет. Для виконання службових поїздок за кошти донорів Центр забезпечили сучасним автомобілем. Дякую міжнародним партнерам та донорам за значну допомогу у розвитку соціальної сфери Харківської області та підтримку вразливих верств населення», – сказала Олена Логвинова.

Всього в області працюють 24 спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства, обумовленого гендерною ознакою, з яких 10 – утворені за підтримки UNFPA у 2023 році.

«Фонд ООН в галузі народонаселення планує поширювати свої сервіси у Харківській області, це є одним із наших основних пріоритетів. Також плануємо направити свої зусилля в напрямку репродуктивного здоров'я та забезпечувати жителів населених пунктів області мобільними клініками. Маємо попереду багато викликів, тому продовжуємо працювати разом з вами, щоб покращувати життя людей», – сказав представник UNPFA в Україні Массімо Діана.