Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ворог посилив обстріли авіаційними бомбами – Олег Синєгубов

На Харківщині ворог посилив обстріли авіаційними бомбами – Олег Синєгубов

Про це в ефірі «Єдиних новин» розповів начальник Харківської ОВА.

«Сьогодні внаслідок ворожого обстрілу Вовчанської громади Чугуївського району зруйновано цивільне підприємство у селі Охрімівка та навчальний заклад у селі Варварівка. За попередньою інформацією, удари були завдані авіаційними бомбами, їх тим встановлюється.  Інформація про постраждалих не надходила», – розповів Олег Синєгубов. 

Всього впродовж доби окупанти обстріляли понад 20 населених пунктів Харківщини, розташованих у прикордонні. У Золочеві Богодухівського району ворог поцілив двома ракетами типу С-300 у триповерхову будівлю готелю. Внаслідок удару загинула двомісячна дитина, травм зазнали жінки 39, 28 та 21 років. Потерпілі перебувають під наглядом лікарів у середньому стані тяжкості. Крім цього, зруйновано біля 17 об'єктів цивільної інфраструктури, в тому числі житлові будинки. Наразі підрозділи ДСНС завершили аварійно-рятувальні роботи на місцях влучання ворожих боєприпасів. Відновлення критичної інфраструктури триває.

На Куп'янському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Впродовж доби наші захисники і захисниці відбили 8 атак окупантів. Втрат територій не допущено, ЗСУ завдали ворогу серйозних уражень.

«Триває евакуація з громад Куп'янського району, які щодня піддаються обстрілам з боку окупантів. Із початку року евакуйовано вже понад 300 місцевих жителів, серед них 30 родин. Почастішали звернення не лише з Куп'янщини, а й від жителів Вовчанської громади Чугуївського району», – зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, для охочих евакуюватися із небезпечних та прифронтових територій Харківської області діє безкоштовна «гаряча лінія»: 0-800-33-92-91.